Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

FISE tentamenstillfälle

maj 20 @ 09:00 - 12:00

FISE tentamenstillfälle för

  • arbetsledare som ansvarar för byggandet av fastighetens vatten- och avloppsanordningar
  • arbetsledare som ansvarar för ventilationsanordningar
  • upprättare av energicertifikat
  • undersökare av ventilationssystems kondition
  • undersökare av VVS-systems kondition
  • planerare av vatten och avlopp i glesbygden
  • projekterare av kylanordningar

arrangeras elektroniskt måndag 20.5.2024 kl. 9. Tentamen för projekterare av kylanordningar arrangeras på SuLVIs kontor, Cittertorget 5 i Helsingfors.

Man bör anmäla sig tentamen senast 2 veckor innan.

Suomen LVI-Liitto SuLVI är sekreterarorganisationen inom FISE för dessa kompetenser. SuLVI ansvarar för tentamenstillfällena.

 

Pris

Deltagaravgiften för tentamen 2024 är 150 euro + moms 24% per tentamen. Samtidigt debiteras upprättare av energicertifikat en behandlingsavgift på 240 € + moms 24%. FISE fakturerar kompetensavgiften efter att kompetensen har fastställts. Andra kompetenser än upprättare av energicertifikat söks först efter godkänd tentamen.

 

Allmänt om tentamen

Tentamen består av 30 flervalsfrågor. Korrekta svar ger ett poäng, dvs det maximala poängantalet för tentamen är 30. Den nedre gränsen för godkänd tentamen är 22 poäng. Tentamenstiden är tre timmar. Högst två tentamina kan göras samma dag, i vilket fall tentamenstiden är fyra timmar. Kompetenstentamen för ventilations- och FVA-arbetsledare och upprättare av energicertifikat kan också avläggas på svenska. Skriftligt material – även i elektronisk form – och miniräknare kan användas vid tentamen.

 

Tentamensspecifika undantag

Gränsen för ventilations- och FVA-arbetsledare i svårighetsklassen sedvanlig är 15 poäng.
Tentamen för projekterare av kylanordningar har frågor av uppsatstyp istället för flervalsfrågor, och poängsättningen är annorlunda. Tentamen för projekterare av kylanordningar kan inte ännu göras elektroniskt, den bör göras på tentamensplatsen. Det är inte tillåtet att använda elektroniskt material i tentamen för projekterare av kylanordningar.

 

Läs mer (på finska) och anmäl dig här

Details

Date:
maj 20
Time:
09:00 - 12:00