Årsmöte på Mirka 25.4.2017

Föreningens årsmöte gick av stapeln 25.4.2017 på Mirka i Jeppo. Efter behandling av föreningens verksamhet och ekonomi 2016 hade medlemmarna möjlighet att bekanta sig med Mirkas utbildningscentrum samt värmelösningar, biokraftverket och biogas/metan/propan anläggningen.

Mirka Ltd. är världsledande inom slipmaterialteknologi och erbjuder ett brett sortiment högklassiga slipprodukter, verktyg och hela slipsystem för speciella behov. Mirkas unika koncept med dammfri slipning i kombination med effektiva ytbehandlingsmetoder, erbjuder kunderna ett komplett slipsystem.

Mirkas produkter tillverkas i Finland och över 90 % av produktionen säljs i fler än 80 länder runt om i världen. Mirka har dotterbolag i Europa, Nordamerika, Sydamerika och Asien. Mirkas huvudkontor, forsknings- och utvecklingsavdelning finns i Jeppo. Produktionsutrymmen finns i Jeppo, Oravais och Karis. Företaget grundades i Helsingfors 1943 av ingenjör Onni Aulo. Idag är Mirka ett internationellt företag som hör till KWH-koncernen. KWH-koncernen bildades 1984 när Oy Keppo Ab köpte hälften av aktierna i Oy Wiik & Höglund Ab. KWH-koncernen är idag en välkänd aktör i den internationella företagsvärlden.